Доступність посилання

ТОП новини

Збройні сили звернулися по допомогу до жителів окупованих територій


Ілюстраційне фото: цивільні тренуються кидати коктейлі Молотова для захисту міста, Житомир, 1 березня 2022 року
Ілюстраційне фото: цивільні тренуються кидати коктейлі Молотова для захисту міста, Житомир, 1 березня 2022 року

Сухопутні війська Збройних сил України звернулися до громадян України, які перебувають на тимчасово окупованих російськими військами територіях, із закликом саботувати їх просування.

«Треба позбавити російські війська тилової підтримки. Не чіпайте танки. Тільки, якщо дуже хочеться. Знищуйте тилові колони. Вони йдуть за колонами з бронетехнікою. Якщо ворог залишиться без палива, боєкомплекту, їжі, інженерної та ремонтної підтримки, він стане безпорадним», – йдеться в повідомленні командування.

ЗСУ також звернулися до мисливців та єгерів, які знають місцевість у своїх регіонах.

Читайте також: Залишилось два дні, щоб уникнути екологічної катастрофи на Херсонщині – Денисенко

«Ви знаєте кожну стежку і кожен ярок у вашому країні. Це ваш час. Ворог повинен відчути, що кожен крок без запрошення по українській землі може стати для нього останнім. Треба, щоб в окупанта була тільки одна мотивація – якнайшвидше втекти з нашої країни», – заявляють у Сухопутних військах.

У ЗСУ звернули увагу на те, що 2 березня Росія вперше визнала втрату кількох сотень людей вбитими в ході бойових дій в Україні, а також понад 1,5 тисячі поранених. Ці цифри все ще менші за ті, про які заявляла українська сторона.

«Росія не витримала і почала визнавати втрати. Це сталося завдяки героїзму наших захисників і захисниць. А також завдяки бійцям інформаційного фронту, які прорвали інформаційну блокаду», – коментує командування.

Читайте також: Очевидці повідомляють про сильний вибух у районі залізничного вокзалу Києва

Російські військові зайняли місто Тростянець у Сумській області, повідомив голова обласної державної адміністрації Дмитро Живицький вночі проти 2 березня.

Натомість згодом протягом дні Генеральний штаб повідомив про звільнення міста Макарів, що на Київщині.

Міністерство оборони Росії 2 березня оголосило дані про втрати серед своїх військових, які беруть участь у вторгненні на територію України, визнавши загибель 498 російських військових і поранення 1597. Українська влада каже, що втрати російських сил, за останніми даними, сягнули 5840 (разом загиблих і поранених).

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG