Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський закликав Японію посилити санкції проти Росії, особливо у сфері торгівлі


Президент України Володимир Зеленський звертається до депутатів парламенту Японії. Токіо, 23 березня 2022 року
Президент України Володимир Зеленський звертається до депутатів парламенту Японії. Токіо, 23 березня 2022 року

Президент Володимир Зеленський звернувся до Японії з проханням посилити санкції проти Росії за її неспровоковане вторгнення в Україну.

Виступаючи зі зверненням у парламенті Японії (через відеоконференцію) 23 березня, Зеленський подякував японським законодавцям за те, що вони «стали першими в Азії, хто почав справді сильно тиснути на Росію для відновлення миру».

При цьому президент додав, що можна зробити більше, включаючи запровадження торгового ембарго на всі російські товари, що імпортуються в країну.

«Відповідальні держави обʼєднуються заради захисту миру… Закликаю обʼєднувати зусилля держав Азії – ваших партнерів, щоб стабілізувати ситуацію. Щоб Росія шукала мир і зупинила цунамі свого жорстокого вторгнення в нашу державу, в Україну. Потрібне ембарго на торгівлю з Росією. Потрібно забирати компанії з російського ринку, щоб гроші не йшли на російську армію», – сказав Зеленський.

Зеленський, який виступив уже з кількома подібними зверненнями до законодавчих органів по всьому світу, сказав, що через війну Росії проти України «світ – дестабілізований».

«Світ – на порозі багатьох нових криз. І хто зараз упевнений, яким буде завтра? Турбулентність на світових ринках несе проблеми для всіх країн, які залежать від імпорту сировини. Екологічні та продовольчі виклики – безпрецедентні. А головне, зараз вирішується, чи переконаються усі агресори на планеті – явні й потенційні, що за розв’язану ними війну буде таке потужне покарання, що їм і починати війну не варто», – заявив він.

Пізніше сьогодні Зеленський має виступити перед Національними зборами Франції. 24 березня президент України виступить на спеціальному саміті НАТО в Брюсселі, а також перед шведським парламентом. Усі звернення відбуватимуться через відеоконференції.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG