Доступність посилання

ТОП новини

«Дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами» – Зеленський відреагував на телеміст


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ідею проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne та державним російським телеканалом «Россия 24», назвавши це небезпечним піар-ходом перед дочасними парламентськими виборами в Україні. Про це він сказав у відеозверенні на сторінці у Facebook.

«Надо поговорить» Згоден. Давайте поговоримо. Спочатку, дорогі Українці, з вами, ви – розумні люди. І повинні на мить відключити емоції і трішки включити голови. Анонсований телеміст – це просто дешевий піар-хід перед виборами, мета якого знову поділити нас», – сказав Зеленський.

Президент заявив, що у такий спосіб українців хочуть розділити на два табори.

«Я звертаюся до всіх українців – ми не табір, нас не треба ділити. Зараз вами просто маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент. Різниця між ними – одна. «Первые будут грабить» (рос.), а другі будуть грабувати. Задумайтесь, і так звані проєвропейські, і так звані проросійські політики», – сказав Зеленський.

Президент також закликав «зберігати спокій та не піддаватися на провокації».

«Наша реакція буде відповідною, задля збереження спокою, порядку та інформаційної безпеки України», – додав Зеленський.

Раніше сьогодні телеканал NewsOne пояснив, що запускає спільний проект із російським телеканалом «Россия 24» «Надо поговорить» тому, що вважає за необхідне провести розмову «з народами двох країн, а не з політиками».

7 липня російський телеведучий Дмитро Кисельов заявив, що канал «Россия 24», на якому він працює, 12 липня проведе спільний телеміст із українським каналом з орбіти проросійського політика Віктора Медведчука NewsOne. Ведучими від «Россия 24» будуть Марія Сіттель та Андрій Малахов, від NewsOne – Василь Голованов та Олена Кирик.

Низка українських політичних сил та їхніх лідерів вже виступили з критикою такого телемосту, а активісти анонсували на понеділок пікет під стінами NewsOne.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) також засудила проведення телемосту.

У РНБО закликали не влаштовувати через це «істерику» і заявили, що працюють «над рішеннями».

Нині в орбіті співзасновника партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука перебуває три інформаційні канали, на які кум російського президента має вплив через своїх союзників, – NewsOne, «112. Україна» та Zik.

XS
SM
MD
LG