Доступність посилання

ТОП новини

«Бути євреєм і патріотом України» – українські рабини зустрілися із Зеленським


Обраний президент України Володимир Зеленський (у центрі) з членами Ради рабинів України, Київ, 6 травня 2018 року
Обраний президент України Володимир Зеленський (у центрі) з членами Ради рабинів України, Київ, 6 травня 2018 року

Обраний президент України Володимир Зеленський продовжив серію зустрічей із лідерами релігійних громад країни, 6 травня його привітали з перемогою на виборах представники Ради рабинів України.

«Учасники задекларували свою підтримку всіх мирних ініціатив новообраного президента», – відзначає «Команда Зеленського» в мережі Facebook.

«Я провів зустрічі з представниками різних релігій і культур. І сьогодні звертаюся до вас із проханням підтримати нашу ідею розбудови діалогу з мешканцями тимчасово окупованих територій на сході України та Криму. Ми вважаємо за необхідне не втрачати зв’язок із цими людьми, бо всі вони – українці, наші співгромадяни», – заявив Зеленський.

«Наразі в Україні проживає не менш як півмільйона євреїв, для яких Україна – рідна земля, яку ми любимо. І мріємо про те, щоб життя в Україні було гідним і щасливим для всіх людей. Немає жодних суперечностей у тому, щоб бути євреєм і бути справжнім патріотом України», – зазначив головний рабин Дніпра і Дніпропетровської області Шмуель Камінецький.

На зустрічі, серед іншого, йшлося про боротьбу з антисемітизмом. «Учасники відзначили, що в Україні сьогодні ця проблема не є такою гострою, як в інших країнах світу. Щороку в Україну приїжджає понад 800 тисяч паломників, тут поховані 150 єврейських праведників», – ідеться в повідомленні про розмову.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Україна-Ізраїль: від Жидівського куреня УГА і загонів «Хагани» – до Єврейської чоти УДА

Український вимір Держави Ізраїль: два президенти і три прем’єри народилися на українській землі

Кому вигідно звинувачувати українців в антисемітизмі?

Для чого Петлюру звинувачували в єврейських погромах?

XS
SM
MD
LG