Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: «Слуга народу-3» є передвиборною агітацією Зеленського, за це треба заплатити


Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Комітет виборців України вважає, що показ відеофільму «Слуга народу-3» під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборна агітація на користь кандидата в президенти України Володимира Зеленського і має бути оплачений із його виборчого фонду.

«Таке трактування відповідає ч. 1 ст. 58 Закону «Про вибори президента України», яка встановлює, що передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати «за» або не голосувати за певного кандидата на пост президента України… КВУ вважає, що показ відеофільму «Слуга народу-3» є діяльністю, що спонукає виборців голосувати за В. Зеленського, який є виконавцем головної ролі у фільмі, а також кандидатом у президенти України», – вказано на сайті громадської організації, яка понад 20 років відстежує перебіг виборчих кампаній в Україні.

КВУ закликає Зеленського оплатити показ відеофільму «Слуга народу-3» на телеканалах, що його транслюватимуть, із виборчого фонду кандидата в президенти. «В іншому випадку це буде порушенням Закону «Про вибори президента України», який забороняє фінансування матеріалів передвиборної агітації поза межами виборчого фонду кандидата», – вважає КВУ.

Прем'єра нового сезону серіалу «Слуга народу» запланована на березень 2019 року.

Центральна виборча комісія 30 січня зареєструвала кандидатом у президенти відомого шоумена, художнього керівника ТОВ «Квартал 95» Володимира Зеленського. Його висунули представником від політичної партії «Слуга народу».

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

«Слуга народу» в телевізійному проекті. Кому служитиме у проекті політичному?

«Нас чекає глобальний тест на нормальність»: реакції на лідерство Зеленського у рейтингах

«1+1» заперечує слова Зеленського про «технічну помилку» під час новорічного привітання президента

Після розслідування «Схем» Зеленський зрештою визнав, що має кінобізнес в Росії

«Зеленський захитався навіть від маленького вітерця розслідувань»: реакції на сюжет «Схем»

XS
SM
MD
LG