Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ збили всі 8 російських безпілотників, випущених по Дніпропетровщині – голова області


За попередніми даними, по Дніпропетровщині випустили дрони Shahed-136 (на фото: уламки дрона, перейменованого Росією на «Герань-2», знайдені після удару РФ у Харкові, 6 жовтня 2022 року)
За попередніми даними, по Дніпропетровщині випустили дрони Shahed-136 (на фото: уламки дрона, перейменованого Росією на «Герань-2», знайдені після удару РФ у Харкові, 6 жовтня 2022 року)

Російські війська вночі атакували Дніпропетровську область дронами-камікадзе, а також важкою артилерією та «Ураганами», повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко вранці 7 грудня.

«Круто попрацювали військові з повітряного командування «Схід». Збили усі вісім ворожих безпілотників, які ворог скерував на область. Попередньо, то були «Shahed-136», – написав він у своєму Телеграмі.

Читайте також: Іран ще не поставив Росії жодної балістичної ракети – Буданов

Обстріли з артилерії та «Ураганів» були націлені на Нікопольський район, зокрема, по Марганецькій та Нікопольській громадах. За словами Резніченка, люди не постраждали.

«Найбільше постраждав Нікополь. У місті побиті до десятка приватних будинків, господарські споруди та газопроводи. Понівечили російські снаряди й кілька магазинів, офісні будівлі та коледж», – розповів голова області.

В інших районах області влучань не було, додав він.

Напередодні увечері голова Дніпропетровської обласної ради повідомив, що російські військові атакували область дронами-камікадзе.

Читайте також: У ЗСУ пояснили, чому РФ стала рідше застосовувати іранські дрони-камікадзе

Співпраця Росії й Ірану активізувалася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна та західні країни, Росія використовує дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, які були використані, зокрема, під час масованих ударів по українських містах у жовтні.

В Ірані та Росії неодноразово заперечували інформацію про постачання дронів. 20 жовтня ЄС і Велика Британія запровадили санкції проти виробника дронів-камікадзе – компанії Shahed Aviation Industries – і трьох іранських військових чиновників.

XS
SM
MD
LG