Доступність посилання

ТОП новини

ООН збирає майже 275 мільйонів доларів на допомогу для Ємену


Ємен: боєць вірних урядові військ готує танк до бою біля Адена, 15 квітня 2015 року
Ємен: боєць вірних урядові військ готує танк до бою біля Адена, 15 квітня 2015 року

Організація Об’єднаних Націй закликала зібрати 273,7 мільйона доларів США протягом наступних трьох місяців на гуманітарні потреби Ємену, де триває фактична громадянська війна.

За даними Управління координації гуманітарних питань ООН, у цій країні стали вимушеними переселенцями не менш як 150 тисяч осіб, і внаслідок конфлікту за час із 19 березня до 13 квітня загинули принаймні 767 людей. Справжні ж цифри, як припускають, значно більші.

Заклик пролунав у час, коли в Ємені загострюються бої в південній частині країни між урядовими військами й повстанцями з шиїтського угруповання Хуті, а міжнародна коаліція під проводом Саудівської Аравії завдає все нових повітряних ударів по об’єктах повстанців.

Агентство «Франс-прес» наводить із посиланням на місцеві джерела деякі дані останньої доби: не менш як 20 повстанців загинули внаслідок нічних повітряних ударів по їхній колоні в портовому місті Адені на півдні Ємену; ще 16 людей загинули під час бою між військами, вірними урядові країни, і повстанцями й частиною військових, яка перейшла на їхній бік, у місті Таезі на південному заході Ємену, з них троє цивільних людей, у будинок яких влучив снаряд.

У четвер, 16 квітня, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав до негайного припинення вогню в Ємені.

XS
SM
MD
LG