Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 1 військовий загинув, 3 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося внаслідок мінометного обстрілу в Авдіївській промзоні.

«Найгарячішою точкою залишається Авдіївка. Одразу після півночі ворожа артбатарея, розташована у селищі Спартак, відкрила вогонь по наших позиціях. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням важкого озброєння», – сказав Лисенко.

Він також зазначив, що обстріли також були у Зайцеві, Невельському, Красногорівці.

За словами Лисенка, на луганському напрямку вчора були чотири обстріли з боку бойовиків, а на маріупольському напрямку було сімнадцять обстрілів, зокрема, у Красногорівці та Широкині відбулася низка мінометних обстрілів.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вчора пізно увечері і вночі випустили 162 міни по околицях Донецького аеропорту, «Вольво-Центру», селах Спартак і Веселе, ясинуватському блокпосту і селах Саханка і Комінтернове. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові за минулу добу сім разів обстріляли райони сіл Логвинове, Калинове та Лозове.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG