Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Україна готова передати ОРДО 8 затриманих бойовиків задля звільнення заручників


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє про готовність влади видати представникам окремих районів Донецької області (ОРДО) 8 затриманих раніше представників угруповання «ДНР» заради звільнення заручників. Про це вона написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» після зустрічі з родинами полонених на Донбасі.

«Ми готові передати ОРДО затриманих днями вісьмох представників незаконних збройних формувань (яких в ОРДО назвали чомусь «саперами» – мабуть, сплутали слово «сапери» і «снайпери») заради звільнення заручників», – написала Ірина Геращенко.

«Звільнення заручників дійсно заблоковане РФ і бойовиками, але ми готові до компромісів задля свободи українців», – наголосила вона.

30 червня Служба безпеки України оприлюднила відео з зізнаннями 8 осіб, які, за даними відомства, є представниками угруповання «ДНР», затриманими під Маріуполем.

Напередодні за підсумками зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську українська сторона закликала представників ОРДЛО надати їй інформацію про місце утримання полонених.

Угруповання сепаратистів звинувачують у затягуванні процесу обміну полоненими українську владу.

XS
SM
MD
LG