Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала двох прокурорів, які вимагали хабара у підозрюваного в держзраді кримчанина


Суд у справ Василя Ганиша (л), архівне фото
Суд у справ Василя Ганиша (л), архівне фото

Служба безпеки України затримала двох прокурорів, які вимагали гроші у колишнього депутата Верховної Ради Криму. Про це повідомляє 15 липня прес-служба СБУ.

У відомстві зазначили, що співробітники СБУ спільно з Генпрокуратурою України затримали в Києві і Бахмуті на Донеччині двох прокурорів, які вимагали гроші у підозрюваного в державній зраді Василя Ганиша.

«Правоохоронці задокументували, що процесуальні керівники справи вимагали в екс-депутата 45 тисяч доларів США за зміну статті обвинувачення на менш тяжку. Під час «торгів» сума зменшилася до 15 тисяч американських доларів», – ідеться в повідомленні.

Обом працівникам прокуратури Автономної республіки Крим оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Триває досудове слідство, відзначили у відомстві.

Василя Ганиша 28 квітня 2015 року затримали на виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки перебував у розшуку, а Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику закидають, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської «конституції Криму» на засіданні російського парламенту Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним у залі кримського парламенту, хто проголосував проти «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необґрунтованими.

Чергове засідання у справі Василя Ганиша в Дніпровському районному суді Києва призначене на 3 серпня.

XS
SM
MD
LG