Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: до суду передали справу щодо екс-прокурора Подільського району Києва та його заступника


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України заявляє, що до суду передали обвинувальний акт щодо колишнього прокурора Подільського району Києва та його заступника за обвинуваченнями в хабарництві.

Як повідомляє прес-служба відомства, кримінальне провадження було відкрите за підозрою екс-заступника прокурора Подільського району Києва, який за пособництва колишнього керівника цієї прокуратури вимагав і отримав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США.

Досудове розслідування проводилося за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі).

У листопаді минулого року повідомили, що нинішнього заступника прокурора Подільського району столиці й колишнього прокурора затримали під час отримання хабара у сумі 150 тисяч доларів США за закриття кримінальної справи. Згодом суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 3 мільйони 45 тисяч гривень.

Повідомлялось, що затриманий колишній прокурор Подільського району Сергій Нечипоренко є зятем Сергія Ківалова. Проте згодом Ківалов цю інформацію заперечив.

XS
SM
MD
LG