Доступність посилання

ТОП новини

У Нацгвардії заявляють про зупинення декількох спроб провокацій під час хресної ходи УПЦ (МП)


Хресна хода УПЦ (МП) 26 липня, 2016 року
Хресна хода УПЦ (МП) 26 липня, 2016 року

У Національній гвардії України заявляють про зупинення декількох спроб провокацій під час хресної ходи Української православної церкви (Московського патріархату).

«Молебень та хресна хода минулась загалом без ексцесів, декілька спроб провокацій було зупинено завчасно. Зокрема, нацгвардійці зупинили чотирьох осіб з добровольчого батальйону «Січ», які намагалися проникнути на територію проведення молебну», – повідомив представник Нацгвардії Вадим Бідненко, якого цитує прес-служба НГУ.

Сьогодні для забезпечення громадського порядку під час масових заходів у центрі Києва залучили 1500 військовослужбовців Нацгвардії.

Центральна частина Києва посилено охоронялася, всього задіяно близько п’яти тисяч правоохоронців, встановлено 20 металошукачів, а також використовуються ручні металошукачі. Поліція також оглядала речі прихожан і перевіряла документи, що посвідчують особу. Правоохоронці заявили, що затриманих під час ходи не було.

Хресна хода, організована УПЦ (МП), стартувала на початку липня у Тернопільській і Донецькій областях. Сьогодні вранці вірян УПЦ (МП) почали підвозити автобусами до Європейської площі, звідки вони піднімалися на Володимирську гірку, де близько 13:00 розпочався молебень.

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи й висловлювали переконання, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори. Частина активістів також заявляла, що мала намір не пустити учасників хресної ходи до столиці чи перешкодити їм уже в Києві.

Вранці 26 липня під час руху двох колон хресної ходи до Києва надійшли два анонімні повідомлення, що маршрутом ходи, а саме на житомирській трасі, якою йшла «західна» колона, та на окружній трасі біля Борисполя, де йшла «східна» колона, закладено вибухівку, поліція розпочала перевірку.

Згодом радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що на узбіччі дороги в Києво-Святошинському районі, біля села Капітанівки на житомирській трасі під Києвом виявили два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. Силовики заявили про знешкодження двох імовірних вибухових пристроїв. Виявлення цих вибухових пристроїв МВС на якийсь час блокувало прохід хресної ходи до Києва.

XS
SM
MD
LG