Доступність посилання

ТОП новини

Москва закликала Київ відповісти про росіян, затриманих у «внутрішньоукраїнському конфлікті»


Костянтин Долгов, на цьому фото знятий під час обговорення становища в Україні 3 липня 2014 року
Костянтин Долгов, на цьому фото знятий під час обговорення становища в Україні 3 липня 2014 року

Уповноважений Міністерства закордонних справ Росії з прав людини Костянтин Долгов заявив, що Москва вимагає від Києва відповіді на запитання про затриманих в Україні російських громадян.

При цьому агресію Росії на Донбасі він назвав стандартним терміном Кремля «внутрішньоукраїнський конфлікт».

Як сказав він в інтерв’ю державному агентству «Росія сьогодні», в Україні «можуть утримувати (під вартою) сотні людей, яким висунули звинувачення за політичними статтями, пов’язані з внутрішньоукраїнським конфліктом на Донбасі».

За його словами, Москва констатує, що «проблема набула системного характеру»: влада України, заявив Долгов, практично не надає інформації про смерті, арешти чи затримання російських громадян на її території. Він також заявив, що Київ не забезпечує своєчасного консульського доступу до затриманих росіян. У зв’язку з цим, сказав він, МЗС Росії ще 28 червня направив до посольства України в Москві ноту і «має намір домагатися відповіді» на неї.

І Україна, і світова спільнота різко критикують Росію за постійну воєнну агресію на окупованій частині Донбасу, куди з російської території направляють усе нові живу силу, озброєння, боєприпаси чи пальне. Росія, всупереч численним доказам наявності на Донбасі її військ і озброєнь, заперечує це, хоча визнає, що там є російські «добровольці», на яких Москва, мовляв, не має ніякого впливу.

XS
SM
MD
LG