Доступність посилання

ТОП новини

Меркель закликала до нових санкцій проти Росії через Сирію – газета


Після чергового повітряного удару Москви й Дамаска по «повстанській» частині Алеппо, фото 12 жовтня 2016 року
Після чергового повітряного удару Москви й Дамаска по «повстанській» частині Алеппо, фото 12 жовтня 2016 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликає Європейський союз запровадити нові санкції проти Росії, цього разу через її дії в Сирії, повідомив у суботу німецький щоденник Frankfurter Allgemeine Zeitung, посилаючись на джерела в її оточенні.

За даними газети, це питання мають обговорювати на зустрічі Європейської ради (саміті ЄС) у четвер і п’ятницю.

Як пише видання, такі санкції буде нелегко узгодити і з партнером Меркель у коаліції в Німеччині, Соціал-демократичною партією, і на європейському рівні, але бомбардування гуманітарної автоколони в Сирії у вересні, яке, за даними Заходу, вчинила Росія або підтримуваний нею сирійський режим, чи жорстокі дії Москви в місті Алеппо призвели до появи «невдоволення росіянами».

У статті нагадано, що президент США Барак Обама телефонував канцлерові Німеччини й пообіцяв «сувору реакцію» на дії Росії в Сирії, якщо її підтримають європейці.

Ідеться про можливі санкції щодо авіабудівної промисловості Росії й галузей економіки, що пов’язані з Міністерством оборони Росії, мовиться у статті.

Останнім часом на Заході почали закликати до нових санкцій проти Росії через її дії в Сирії, де Москва бере участь у громадянській війні на боці режиму Дамаска. При цьому, попри заявлену мету російських повітряних ударів – боротися проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», – більшість цих ударів Росія завдає по інших супротивниках режиму, в тому числі по тих угрупованнях, що мають підтримку Заходу й арабського світу. А внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по «повстанській» частині міста Алеппо останніми тижнями там загинули й сотні цивільних мешканців.

Захід раніше наклав на Росію кілька пакетів санкцій через її агресію проти України – окупацію Криму і втручання на Донбасі.

XS
SM
MD
LG