Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: щодо провокації з «розмовою» Порошенка і Атамбаєва проводиться перевірка


Петро Порошенко, Алмазбек Атамбаєв
Петро Порошенко, Алмазбек Атамбаєв

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що проводять перевірку інформації щодо спланованої провокації з телефонною розмовою між президентами України і Киргизстану Петром Порошенком і Алмазбеком Атамбаєвим.

«У президента України була запланована черга телефонних розмов із метою просування в ООН проекту резолюції щодо порушення прав людини в Криму, зокрема розмова з президентом Республіки Киргизстан. Інформацію щодо спланованої провокації нині перевіряє українська і киргизька сторони. Ми з’ясовуємо всі обставини, зокрема технічні», – заявила речниця МЗС Мар’яна Беца. За її словами, про перевірку домовилися під час теоефонної розмови міністри закордонних справ України і Киргизстану.

Як заявила Беца, «очевидно, що такі дії мали на меті перешкодити просуванню Україною в ООН важливої ініціативи щодо Криму».

2 листопада на офіційному сайті президента України з’явилося повідомлення про телефонну розмову Порошенка з Атамбаєвим. У повідомленні зазначалося, що сторони «обговорили актуальні питання порядку денного українсько-киргизьких відносин».

В апараті президента Киргизстану спростували інформацію про цю телефонну розмову.

У прес-службі українського президента ситуацію не коментували, але повідомлення про телефонну розмову з Атамбаєвим із сайту глави держави прибрали.

XS
SM
MD
LG