Доступність посилання

ТОП новини

Науковці України та Росії обговорюють у Києві політику Кремля


18 листопада у Києві проходить міжнародна конференція «Російська державність: стабільна нестабільність» із участю 20 науковців з України та Росії. Як передає кореспондент Радіо Свобода, захід ініціював Центр досліджень Росії для обговорення проблем відносин між Україною та Росією у контексті розвитку російської державності.

Як повідомили ініціатори заходу, його мета – визначити дестабілізуючі чинники політики Кремля, які загрожують сусіднім з Росією державам.

«Якщо ми дивимось на Росію, то бачимо: президент є, парламент є, уряд є, ЗМІ є – розгул демократії у чистому вигляді просто. Але насправді ми бачимо, що цими демократичними вбраннями нинішній режим прикриває тотальний авторитаризм», – заявив організатор конференції, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Жорстокою диктатурою» назвав сучасну політичну систему Росії відомий російський науковець Андрій Піонтковський. За його словами, без просування «русского мира» по світу президент Володимир Путін та його команда не зможуть утримати владу усередині Росії.

«Зараз Росія – це жорстока диктатура, основний інструмент її збереження – це війна. Смертельною загрозою для себе Путін вважає існування по сусідству – насамперед у колишніх радянських республіках – держав, що обрали європейський шлях розвитку. Це альтернативний шлях, який може стати прикладом для російського суспільства. І його у Кремлі бояться найбільше», – відзначив Піонтковський у своєму виступі на конференції.

Конференція щодо російської державності у Києві одноденна і завершиться під вечір п’ятниці.

Відносини між Києвом та Москвою перебувають у фазі загострення після російської анексії Криму. Україна, як і Захід, звинувачують Кремль у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG