Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі суд продовжив екстрадиційний арешт громадянина Росії Мейрієва


У Запоріжжі суд продовжив екстрадиційний арешт росіянина Мейрієва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00

У Запоріжжі суд продовжив екстрадиційний арешт росіянина Мейрієва

Жовтневий районний суд Запоріжжя у понеділок продовжити до 20 лютого 2017 року екстрадиційний арешт громадянину Росії Руслана Мейрієва.

«Суд ухвалив клопотання заступника прокурора про продовження екстрадиційного арешту щодо громадянина Російської Федерації Мейрієва Руслана Макшариповича задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із забезпечення видачі – екстрадиційний арешт, утримання на 60 діб у Запорізькому СІЗО. Термін дії ухвали закінчується 20 лютого 17-го року. Виконання ухвали доручити співробітникам УСБУ у Запорізькій області. Апеляційна скарга може бути подана упродовж 5 днів з дня оголошення», – мовиться у постанові суду.

(Екстрадиційний арешт – застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для забезпечення видачі особи).

Адвокат Руслана Мейріва Олена Деменєва планує оскаржувати рішення Жовтневого суду Запоріжжя щодо продовження екстрадиційного арешту своєму підзахисному.

Руслана Мейрієва затримали запорізькі правоохоронці 17 січня 2016 року як особу, яка перебуває у міжнародному розшуку за поданням ФСБ Росії. На території Росії йому інкримінують вчинення дій, що підпадають під дію статті 205 Кримінального кодексу Росії (участь в організації, яка визнана терористичною).

На території України Руслан Мерієв проживає від 2013 року.

12 жовтня у Криму затримали 5 кримських татар. Російська ФСБ обвинувачує їх за тією ж статтею Кримінального кодексу Росії, що й Руслана Мейрієва. Пізніше російські ЗМІ з посиланням на силовиків, повідомили про «ліквідацію кримського осередку «Хізб ут-Тахрір».

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню у Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши у список 15 об’єднань, названих «терористичними».

Після анексії у Криму почалися масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. МЗС України неодноразово висловлювало занепокоєння переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити це.

XS
SM
MD
LG