Доступність посилання

ТОП новини

«АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомляє про виграш у суді спору на 72 мільйони гривень


Суд скасував рішення про стягнення з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» понад 72,6 мільйона гривень за порушення природоохоронного законодавства. Відповідне рішення ухвалив Вищий господарський суд України, повідомили 20 грудня на підприємстві.

За даними комбінату, Вищий господарський суд України у повному обсязі задовольнив касаційну скаргу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду, якою раніше було визначено стягнення збитків.

Минулого тижня прокуратура Дніпропетровської області поширила повідомлення про те, що співробітників ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») судитимуть за здійснення наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферу. За даними прокуратури, під час слідства встановили, що комбінат без дозволу здійснив викиди марганцю та хрому , їхніх сполук , а також бензапірену у повітря. За фактом відкрили кримінальне провадження.

У жовтні 2016 року Дніпропетровський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокуратури області в інтересах держави про стягнення з підприємства збитків за забруднення довкілля у розмірі понад 72 мільйони гривень.

2 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ПАТ «АреслорМіттал Кривий Ріг» сплатило державі понад 72 мільйони гривень збитків за понаднормові викиди забруднюючих речовин в атмосферу. На підприємстві цю інформацію підтвердили.

Тоді ж голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов повідомив, що 72 мільйони гривень, відшкодовані підприємством, уже надійшли до обласного, державного бюджету та бюджету міста Кривий Ріг. За інформацією обласної ради, «АрселорМіттал Кривий Ріг» – це найбільший забруднювач атмосфери у Дніпропетровській області. За рік він викидає у повітря понад 200 тисяч тонн шкідливих речовин, це 40% промислових викидів у регіоні. В комбінаті ці дані не коментували.

Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні. «АрселорМіттал Кривий Ріг» («Криворіжсталь») повторно приватизували у 2005 році.

XS
SM
MD
LG