Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за напад у Пакистані взяла «Ісламська держава»


Авто віце-спікера після вибуху, 12 травня 2017 року
Авто віце-спікера після вибуху, 12 травня 2017 року

Відповідальність за напад у Пакистані на автоколону заступника голови верхньої палати парламенту країни, внаслідок якого загинули не менш ніж 25 людей, узяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Як мовиться в заяві від імені угруповання, яку подало пов’язане з ним інтернет-агентство «Амак», вибух у провінції Белуджистан на південному заході Пакистану здійснив смертник із поясом із вибухівкою, коли політик вийшов із мечеті в районі Мастунґ.

Раніше у владі Пакистану заявляли, що вибух спричинила міна, закладена при дорозі.

Внаслідок вибуху також були поранені понад 30 людей, із них 10, за повідомленнями, перебувають у лікарнях у критичному стані.

Сам віце-спікер сенату Пакистану Маулана Абдул-Гафур Хайдері заявив, що зазнав незначних поранень. Нині він теж перебуває в лікарні. Але, за його словами, люди, що були поруч із ним, серйозно потерпіли.

Напад стався, коли він із супроводом повертався до міста Кветти, центру провінції Белуджистан, після участі в церемонії вручення дипломів випускникам релігійного училища – медресе.

Серед поранених є члени релігійної політичної партії «Джаміат Улема-е-Іслам», до якої належить і Хайдері. Лідер цієї партії Маулана Фазлур-Рехман відомий своєю прихильністю до ісламістського руху «Талібан», що є супротивником влади Пакистану, і виступами проти США, що є союзником влади країни.

Провінція Белуджистан, багата на природні ресурси, потерпає від насильства на міжконфесійному ґрунті, нападів ісламістських і екстремістських угруповань і сепаратистського збройного руху представників народу белуджів, унаслідок чого від 2004 року там загинули чи потерпіли тисячі людей.

XS
SM
MD
LG