Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Київ готовий до «широкого компромісу» для звільнення заручників


Представник України в гуманітарній підгрупі Контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що Київ готовий до «широкого компромісу» для звільнення заручників.

«Поінформували сім’ї заручників про позицію української сторони, озвучену заступником міністра закордонних справ України Вадим Пристайка в Берліні, 30 травня, на зустрічі в нормандському форматі, що безпека і звільнення заручників є для нас головним пріоритетом. І керівництво СБУ, і ми в свою чергу запевнили родини, що готові до найширшого компромісу заради звільнення», – написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, під час зустрічі сім'ям заручників розповіли про роботу мінської гуманітарної групи з верифікації і подальші кроки заради звільнення заручників, у зустрічі взяли участь представники СБУ і омбудсмен Валерія Лутковська.

«Будемо робити все, щоб 7 червня в Мінську було результативне засідання (засідання Контактної групи – ред.)», – додала Геращенко.

Напередодні в СБУ заявляли про готовність передати сепаратистам 200 людей у рамках обміну.

За останніми даними української сторони, на окупованій частині Донбасу перебувають 127 українських заручників. Звільнення заручників є одним із пунктів Мінських угод.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення. За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG