Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізницю» обшукували у справі про привласнення коштів посадовцями – ГПУ


Генеральна прокуратура України повідомила, що здійснювала обшуки у службових приміщеннях одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця» у справі про привласнення коштів посадовцями.

Крім того, мовиться в повідомленні, слідчі управління розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснювали обшуки у приміщенні однієї з філій «Укрзалізниці», а також за місцем проживання службовців, в офісних приміщеннях і помешканнях керівників суб’єктів господарювання – переможців конкурсних торгів, із якими впродовж 2015–2017 років ПАТ «Укрзалізниця» укладало договори на закупівлю товарів за ймовірно свідомо завищеними цінами, які, у свою чергу, залучали підприємства з ознаками фіктивності.

Загалом за фактом привласнення шляхом зловживання службовими особами ПАТ «Українська залізниця» своїм службовим становищем коштів в особливо великих розмірах під час проведення у період 2015–2017 років закупівель рейкових скріплень, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, здійснили близько 50 обшуків за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, повідомили в ГПУ.

«За ухвалами суду надано дозвіл на вилучення тендерної та бухгалтерської документації, інформації на комп’ютерних носіях, відібрання зразків поставленого товару з метою можливості подальшого проведення у рамках розслідування цього кримінального провадження необхідних експертних досліджень», – мовиться в повідомленні.

Раніше 16 листопада міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що силовики проводили близько 50 обшуків у шести регіонах України у справі про зловживання в компанії «Укрзалізниця», але подробиць не навів.

У серпні речниця генерального прокурора України Лариса Сарган повідомляла, що силовики розслідують близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем службовим особами компанії «Укрзалізниця».

XS
SM
MD
LG