Доступність посилання

ТОП новини

МОК дискваліфікував ще 11 російських спортсменів через допінг на Олімпіаді в Сочі


Міжнародний олімпійський комітет дискваліфікував довічно ще 11 російських спортсменів через порушення антидопінгових правил під час зимової Олімпіади в Сочі в 2014 році.

Серед дискваліфікованих спортсменів саночник Альберт Демченко, який позбавлений двох срібних медалей, лижники Нікіта Крюков, Олександр Безсмертних і Наталія Матвєєва, саночниця Тетяна Іванова, ковзанярі Іван Скобрев і Артем Кузнєцов, бобслеїсти Людмила Удобкіна і Максим Бєлугін, а також хокеїстки Тетяна Бурина й Анна Щукіна.

Результати всіх дискваліфікованих спортсменів анульовані.

Останнім часом МОК позбавив російських спортсменів понад десяти медалей, завойованих на Олімпіаді в Сочі в 2014 році, а збірна Росії втратила перше місце в неофіційному заліку.

Незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства у 2015 році представила доповідь про державну підтримку використання допінгу в російському спорті. Після оприлюднення доповіді багатьох російських спортсменів відсторонили від міжнародних змагань.

5 грудня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив збірну Росії від участі в зимових Олімпійських іграх у Пхйончхані. У МОК на підставі двох розслідувань визнали доведеним фактом, що Кремль організував систему застосування допінгу в спорті.

За рішенням МОК також був дискваліфікований Олімпійський комітет Росії. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором.

XS
SM
MD
LG