Доступність посилання

ТОП новини

Викрадений у Києві фахівець з криптовалюти знайшовся – компанія


Фахівець у сфері інформаційних технологій і блокчейн-технологій Павло Лернер, про викрадення якого заявлялося раніше цього тижня, зайшовся. Про це повідомила компанія EXMO, де Лернер працює аналітиком.

«26 грудня Павло був затриманий невідомими особами і від нього не було жодної інформації кілька днів. 29 грудня Павло вийшов на зв’язок», – йдеться у заяві компанії 29 грудня.

У компанії зазначили, що він перебуває у безпеці, «із його здоров’ям все гаразд, але він перебуває у стані глибокого стресу, тому у найближчий час він не буде давати офіційних коментарів».

У EXMO також відмовилися надавати коментарі щодо ситуації зі зникненням Лернера і додали, що інцидентом займаються правоохоронні органи.

Як повідомили 29 грудня деякі ЗМІ з посиланням на народного депутата, члена колегії МВС Антона Геращенка, викрадачі відпустили аналітика криптобіржі EXMO Павла Лернера після отримання викупу у розмірі мільйон доларів у біткоінах.

40-річного чоловіка, як повідомляли ЗМІ, викрали, коли він вийшов зі свого офісу в Оболонському районі Києва 26 грудня. Чоловіки у балаклавах затягли його у чорний Mercedes-Benz. Згодом поліція підтвердила факт викрадення людини у цьому районі Києва, проте імені не уточнила.

Лернер є російським експертом з блокчейну – ​ технології, яка лежить в основі біткойну.

Криптовалюта – це цифрова (віртуальна) валюта. Наразі криптовалюта, зокрема найпоширеніша, біткойн, не має визначеного правового статусу в Україні. У 2014 році в Україні була оприлюднена позиція Нацбанку, в якій йшлося про те, що біткойн не рекомендується для використання, адже це високоризиковий фінансовий інструмент. Останнім часом підвищилася увага до біткойнів через стрімке зростання їх ціни. У серпні в Нацбанку заявили про намір врегулювати правовий статус біткойнів, проте це питання все ще не вирішили.

Критики закидають криптовалюті створення фінансової бульбашки, прихильники вважають її платіжним засобом майбутнього.

XS
SM
MD
LG