Доступність посилання

ТОП новини

Майже 1,5 тисячі іноземців не пускають в Україну через відвідини анексованого Криму – Держприкордонслужба


КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з Кримом Украина, Херсонська область
КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з Кримом Украина, Херсонська область

Для близько півтори тисячі іноземців заборонили в’їзд на територію України через відвідання окупованого Криму у незаконний спосіб, повідомляє Державна прикордонна служба. Зокрема, за даними прикордонників, йдеться про майже сотню діячів культури.

«Протягом 2017 року складено майже 2,3 тисячі адмінпротоколів за ст.204-2 КУпАП за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Також на даний час за результатами моніторингу виокремлено більше 810 осіб, які, можливо, перебували на тимчасово окупованій території АР Крим», – мовиться у повідомленні.

За інформацією відомства, з початку поточного року прикордонники виявили 30 таких осіб, які незаконно в’їжджали на півострів із території Росії.

Відповідно до українського законодавства, у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з Кримом в’їзд в Україну їм не дозволяється та ухвалюється рішення про заборону їхньогов’їзду в Україну. Крім того, Державна прикордонна служба України звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим через закриті урядом України пункти пропуску, залежно від обставин, передбачає кримінальну та адміністративну відповідальність.

Окрім того, 5 жовтня минулого року Верховна Рада України ухвалила зміни до закону «Про гастрольні заходи в Україні», що мають на меті запровадити особливості організації і проведення гастрольних заходів із участю громадян держави-агресора. Зокрема, організатори таких заходів мають не менш як за 30 днів звернутися до Служби безпеки України по інформацію про можливі підстави для недопущення участі таких громадян у заході. 7 листопада президент України підписав цей закон. У ньому вказано, що він набуває чинності «з дня, наступного за днем його опублікування». На цей час на сайті Верховної Ради цей закон позначений як такий, що набув чинності.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG