Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції щодо осіб і компаній, пов’язаних з організацією «Хезболла»


Стівен Мнучин
Стівен Мнучин

Сполучені Штати запровадили санкції проти шести осіб і семи компаній, пов’язаних, за даними американських силовиків, із шиїтською організацією «Хезболла».

Міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив 2 лютого, що санкції стали «першою хвилею» кампанії, спрямованої на тиск на союзну Іранові групу в наступному році.

«Ми будемо невпинно виявляти та знищувати мережі фінансової підтримки «Хезболли» у всьому світі», – сказав Мнучин.

В американському Міністерстві фінансів заявили, що санкції будуть спрямовуватися на людей та компанії, які мають зв'язки з членом та фінансистом «Хезболли» Адгамом Табагою або його компанією Al-Inmaa Engineering та Contracting.

Мнучин додав, що «Хезболла» є «головним повіреним Ірану, який використовується для підриву законних арабських урядів на Близькому Сході».

«Адміністрація налаштована виявити та знешкодити мережу «Хезболли», у тому числі на Близькому Сході та в Західній Африці, яку використовували для фінансування їхніх незаконних операцій», – додав він.

«Хезболла» – це парамілітарна організація, що має бойові частини з важким озброєнням, та політична партія, представлена в парламенті Лівану. Сполучені Штати та кілька сунітських арабських країн звинувачували її в підтримці тероризму у регіоні.

XS
SM
MD
LG