Доступність посилання

ТОП новини

«Меморіал» визнав політв’язнем арештованого чеченського правозахисника


Керівник чеченського представництва «Меморіалу» Оюб Тітієв (за ґратами) у Верховному суді Чечні, Росія, 25 січня 2018 року
Керівник чеченського представництва «Меморіалу» Оюб Тітієв (за ґратами) у Верховному суді Чечні, Росія, 25 січня 2018 року

У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав політв’язнем голову представництва організації в Чечні Оюба Тітієва, заарештованого за звинуваченням у зберіганні наркотиків. Правозахисники наполягають, що переслідування Тітієва є незаконним і що чеченська влада хоче припинити його публічну діяльність.

У «Меморіалі» наголошують, що представники керівництва цього регіону Росії неодноразово негативно висловлювалися на адресу правозахисних організацій. Як приклад наводиться, зокрема, заява голови Чечні Рамзана Кадирова, який назвав правозахисників «ворогами народу», а самого Тітієва – «наркоманом».

«Меморіал» також заявляє про численні порушення при розслідуванні справи і стеження за адвокатом Оюба Тітієва.

Голову чеченського «Меморіалу» затримали 9 січня, а пізніше заарештували на два місяці за звинуваченням у зберіганні наркотиків. За словами правозахисника, справа проти нього сфабрикована, а наркотики йому в машину підкинули поліцейські. Провідні міжнародні правозахисні організації закликали російську владу звільнити Тітієва.

XS
SM
MD
LG