Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про будівництво музею Героїв Небесної сотні – АП


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон про забезпечення будівництва меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної сотні, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

«Спорудження меморіального комплексу Героїв Небесної сотні можливе тільки за адресою Алея Героїв Небесної сотні. Ні в якому іншому місці. Це святе місце не лише для кожного з нас, хто там був і тримав оборону, а для кожного українця в Україні і світі», – сказав Порошенко.

В АП нагадують, що 16 березня 2017 року набрав чинності закон щодо заходів із забезпечення вшанування учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні.

«Територія, яка буде охоплена будівництвом та облаштуванням меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної сотні, складатиметься із декількох земельних ділянок комунальної власності, а також частини земельної ділянки державної власності, що перебуває в постійному користуванні державного підприємства «Готель «Україна», – зазначили в Адміністрації президента.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG