Доступність посилання

ТОП новини

Біля посольства Росії в Києві мітингували на підтримку «в’язнів Кремля»


Біля посольства Росії в Києві 26 лютого відбувалася акція на підтримку «в’язнів Кремля». Як повідомляє кореспондент проект Радіо Свобода «Крим.Реалії», захід під назвою «26 хвилин опору» проводить Центр громадянських свобод в партнерстві з ПЕН-клубом США.

Організатори зазначають, що щонайменше 64 людей утримують у Росії й анексованому Криму за сфабрикованими кримінальними справами.

Подібні акції, за повідомленням організаторів, пройдуть у Чернігові, Львові, Одесі, а також Ризі й Варшаві.

В Україні дату 26 лютого пропонують проголосити «Днем опору Криму російській окупації». У цей день у 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство».

В Україні і в усьому світі 26 лютого проводяться акції, дискусії, форуми, мітинги, ходи на підтримку кримчан і територіальної цілісності країни.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG