Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові не постраждали від обстрілів на Донбасі минулої доби – штаб


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 3 березня 2018 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 3 березня 2018 року

Українські військові не постраждали внаслідок обстрілів у зоні конфлікту на Донбасі за минулу добу, повідомляє вранці 4 березня штаб української воєнної операції.

За повідомленням, підтримувані Росією бойовики продовжували обстрілювати позиції Збройних сил України 3 березня у темну пору доби.

«На Луганському напрямку ворог вів вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї довкола Кримського. З гранатометів різних типів загарбники обстрілювали наших захисників біля Луганського, Новгородського, Станиці Луганської і Щастя, а зі стрілецької зброї окупанти порушували перемир’я на підступах до Малинового. На Донецькому напрямку противник застосував 120-мм міномети поблизу Водяного на Приазов’ї, а 82-мм міномети – неподалік Пісків», – йдеться в повідомленні штабу.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах. Про те, де саме були здійснені обстріли і чи хтось постраждав – не уточнюється.

На сайтах угруповання «ЛНР» поки що немає інформації про бойові дії за минулу добу.

2 березня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повідомила про домовленість тристоронньої контактної групи в Мінську про відновлення режиму припинення вогню, що має вступити в силу з 00:01 годин 5 березня. До цього черговий «режим тиші» був оголошений з півночі 23 грудня 2017 року. Але це перемир’я, як і попередні, порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG