Доступність посилання

ТОП новини

Путін розповів Ердогану, що дії Заходу в Сирії «порушують принципи права»


Президенти Росії та Туреччини, Володимир Путін (на передньому плані) і Реджеп Тайїп Ердоган. Анкара, 4 квітня 2018 року
Президенти Росії та Туреччини, Володимир Путін (на передньому плані) і Реджеп Тайїп Ердоган. Анкара, 4 квітня 2018 року

Президент Росії Володимир Путін провів пізно ввечері 14 квітня телефонну розмову з турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом, повідомляє прес-служба російського лідера.

«Обговорювалася ситуація навколо Сирії в результаті ракетних ударів США і їх союзників по території цієї країни. Президент Росії підкреслив, що дії групи західних країн брутально порушують Статут ООН і основоположні норми і принципи міжнародного права», – вказано в повідомленні.

«Російська і турецька сторони виходять з того, що через те, що сталося, необхідно активізувати двосторонню взаємодію, спрямовану на реальне просування процесу політичного врегулювання в Сирії», – додає прес-служба Путіна.

Президент Туреччини має відмінну від путінської точку зору на останні події в Сирії. Ердоган 14 квітня привітав повітряні удари західних союзників у Сирії. «Ми вважаємо операцію доцільною», – сказав він на форумі владної Партії справедливості та розвитку.

Удари по Сирії, що були завдані вночі 14 квітня, США і союзники назвали відповіддю на ймовірну хімічну атаку в сирійській Думі 7 квітня, внаслідок якої постраждали сотні людей і відповідальність за яку західні країни покладають на сирійський режим і Росію.

Водночас президент Росії Володимир Путін після завданих 14 квітня ударів звинуватив США у посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії. Він назвав ці удари «актом агресії проти суверенної держави». Путін заявив, що удари були завдані по «об'єктах збройних сил і цивільної інфраструктури» Сирії.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Ракетні удари союзників по військово-хімічних об'єктах Сирії: головне про операцію

Асада і Путіна знищить їхнє марнославство. Світ прозріває

Спільний ракетний удар США, Франції та Британії по Сирії: міжнародна реакція

Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії – МЗС

Генеральний секретар НАТО підтримав удари по хімічних об'єктах в Сирії

XS
SM
MD
LG