Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН засудила порушення режиму тиші на Донбасі


Зруйноване війною Широкине, березень 2018 року
Зруйноване війною Широкине, березень 2018 року

Рада безпеки ООН ухвалила заяву із засудженням порушень режиму припинення вогню у зоні конфлікту на сході України, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, документ підготували Німеччина і Франція, а підтримали усі 15 членів Ради безпеки, включно з Росією, яка раніше активно користувалась своїм правом вето. Таким чином, це – перше рішення Ради безпеки щодо врегулювання конфлікту на сході України з початку 2017-го.

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі 26 березня оголосила про «всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню» з 30 березня о 00:01 за київським часом – так зване «Великоднє перемир’я». Практично щодня сторони заявляють про його порушення й звинувачують у цьому одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG