Доступність посилання

ТОП новини

Сенцов не припиняв голодування – адвокат


Олег Сенцов від 14 травня голодує в колонії у російському Лабитнангі з вимогою звільнити українських політв'язнів у Росії
Олег Сенцов від 14 травня голодує в колонії у російському Лабитнангі з вимогою звільнити українських політв'язнів у Росії

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов не припиняв голодування, оголошеного 14 травня, заявив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

«Я перевірив інформацію: Олег не припиняв голодування. Не слухайте дезінформацію», – сказав Дінзе.

Читайте також: «Меморіал»: у Росії зараз 158 політв’язнів

Раніше в ефірі телеканалу «112 Україна» уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, яка поїхала у російське Лабитнангі на зустріч з Сенцовим, повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова кілька разів у розмові з нею сказала, що український режисер голодування нібито припинив. Денісову не пропустили до Сенцова.

Напередодні вона вирушила в Росію, щоб відвідати українських політв'язнів.

Читайте також: Письменник Стівен Кінґ закликав не дати Сенцову померти

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Активісти в Україні і у всьому світу продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Європейський парламент 14 червня ухвалив резолюцію із закликом звільнити Олега Сенцова й інших політичних в’язнів Росії.

XS
SM
MD
LG