Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії хоче «повноформатного розслідування» отруєнь «Новачком» у Британії


Поліція обгородила будинок, де, за даними правоохоронців, наприкінці червня знайшли непритомними двох британців
Поліція обгородила будинок, де, за даними правоохоронців, наприкінці червня знайшли непритомними двох британців

Міністерство закордонних справ Росії назвало «брудною політичною грою, яку затіяли певні сили в Лондоні», нове отруєння «Новачком» у британському місті.

Речниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова 5 липня закликала до «повномасштабного розслідування» обох випадків отруєння: колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в Солсбері і двох громадян Великої Британії – в Еймсбері.

«Закликаємо британські правоохоронні органи не йти на поводу брудної політичної гри, яку затіяли певні сили в Лондоні, і почати нарешті взаємодія з правоохоронними органами Росії в розслідуванні, враховуючи, що йдеться, в тому числі про російських громадян», – сказала Захарова.

Британська поліція 5 липня заявила, що двоє британців, 45-річний чоловік і 44-річна жінка, були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новачок» після контакту із «зараженим предметом». Це сталося наприкінці червня в Еймсбері, розташованому за близько 10 кілометрів від Солсбері, де в березні отруїли Скрипалів.

Дон Стерджесс і Чарлі Роулі доправили до лікарні в Солсбері. Там же лікувалися свого часу Скрипалі.

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері в місцях, де пара з’являлася до отруєння.

Читайте також: Чому від «Новачка» немає протиотрути. Ексклюзивне інтерв'ю із розробником

Отруєння Сергія і Юлії Скрипалів привело до найбільшого дипломатичного конфлікту між Росією і Великою Британією за останнє десятиліття. Лондон звинуватив Москву в нападі. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів, а також про посилення законодавства, яке стосується шпигунства. До санкції приєдналися інші держави, загалом із країн Заходу були вислані понад півтори сотні російських дипломатів.

Росія звинувачення відкидала і у відповідь також вислала дипломатів.

Юлія Скрипаль вперше після отруєння з’явилася перед камерами (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

XS
SM
MD
LG