Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ відреагувало на звинувачення у причетності до аварії в аеропорту «Київ»


У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що проведені у червні обшуки на території аеропорту «Київ», не можуть бути причиною аварійної ситуації.

«Звинувачення ж компанії «Мастер-Авіа» (орендатора аеропорту) у блокуванні роботи, через що буцімто виявилось неможливим запобігти аварії літака авіакомпанії BRAVO, не відповідають дійсності», – заявляють у бюро.

У НАБУ підтверджують, що 14 червня детективи проводили в аеропорту обшуки, але наголошують – слідчі дії проводилися виключно в адміністративних приміщеннях, в яких розташовані кабінети керівництва компанії, бухгалтерії, фінансового і юридичного управлінь.

«Тобто тих підрозділів, які безпосередньо не займаються технічним забезпеченням організації польотів та їхньої безпеки. Обмеження щодо пересування стосувались виключно частини керівництва «Мастер-Авіа» та одного з кінцевих власників цієї компанії», – додають в бюро.

У НАБУ зауважують, що свою версію компанія оприлюднила майже за місяць після аварії.

«Свою версію подій компанія оприлюднила майже за місяць після аварії, переймаючись тим, що подальше здійснення слідчих дій НАБУ на території аеропорту нібито може призвести до майбутніх аварій. Національне бюро наголошує, такі заяви неприпустимі та можуть сприйматися як відверта маніпуляція», – наголошують в бюро.

Читайте також: Антикорупційне бюро спромоглося під шаленим тиском залишатися справді незалежним – Красносільська

Напередодні у «Мастер-Авіа» заявили, що детективи НАБУ протягом 19 годин блокували роботу компанії. За версією підприємства, «наслідком дій НАБУ стала неможливість запобігти аварії», що сталася з літаком авіакомпанії BRAVO, який під час посадки викотився за межі злітно-посадкової смуги.

У заяві компанії вказується, що раніше керівництво аеропорту не оприлюднювало подробиць ситуації через розслідування авіаційної події спеціальною комісією.

«Однак оскільки залишається ймовірність повторення обшуків та інших слідчих заходів, команда аеропорту «Київ» вважає своїм обов’язком попередити, що в разі повторного блокування роботи об’єкта силовими структурами з метою гарантування безпеки пасажирів і екіпажів обслуговування рейсів буде призупинено», – заявили у компанії.

У 2010 році компанія «Мастер-Авіа» уклала договір оренди майна аеропорту на 49 років.

НАБУ розслідує ймовірне зловживання службовим становищем посадовцями Київської міськради, аеропорту «Київ» (Жуляни), компанії «Мастер-Авіа», внаслідок яких аеропорту завдано збитків на суму майже 119 мільйонів гривень.

Міжнародний аеропорт «Київ», яким керує «Мастер-Авіа», виконуює рейси до 140 міст у 48 країнах світу.

XS
SM
MD
LG