Доступність посилання

ТОП новини

Російські силовики в Криму заявили про виявлення гільз у будинку, де живе підліток


У селищі Курське Білогірського району в анексованому Росією Криму силовики 26 липня провели масові обшуки у кримських татар відразу за чотирма адресами
У селищі Курське Білогірського району в анексованому Росією Криму силовики 26 липня провели масові обшуки у кримських татар відразу за чотирма адресами

Російські силовики, які зранку 26 липня в окупованому Криму проводили обшуки в будинках, де живуть підлітки, заявили про виявлення гільз у одного з них. Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк.

«У результаті обшуку у Сейтумера Асанова в Білогірському районі знайдені гільзи, причетність до яких Асанов заперечує. Обшук почався, коли в будинку нікого не було, Асанови приїхали вже згодом. Гільзи внесли як речові докази в протокол обшуку в присутності понятих, які приїхали разом із силовиками, хоча справу, в рамках якої проводився обшук, було порушено за 329 статтею Кримінального кодексу про образу державних символів РФ. Асанови мають намір оскаржити дії силовиків і наполягатимуть на проведенні дактилоскопічної або пото-жирової експертизи», – вказав Наумлюк.

У селищі Курське Білогірського району в анексованому Росією Криму силовики 26 липня провели масові обшуки у кримських татар відразу за чотирма адресами. Обшуки відбулися в родинах підлітків, підозрюваних у спаленні російського прапора наприкінці червня. Ідеться про Мустафу Коки, Умера Адувелієва, Ридвана Сейтхалілова, Сейтумера Асанова.

Читайте також: Жертвами репресій у Криму все частіше стають жінки та діти ‒ Заїр Смедляєв

«Ще один обшук вже завершився в селі Холодівка Судакського району в Азіз-Мухамеда Алієва. Його самого не затримували, нічого не вилучили. Усіх п’ятьох неповнолітніх підозрюють у тому, що вони зняли російський прапор із сільради Курського і спалили в кінці червня 2018 року», – повідомляв кореспондент Радіо Свобода.

Фактична влада анексованого Росією Криму ситуацію не коментувала.

Після анексії Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG