Доступність посилання

ТОП новини

Атака РФ на MQ-9 Reaper США: чи вплине це на військову допомогу Україні?


США заявляють, що Росія пошкодила американський дрон MQ-9 Reaper у нейтральних водах Чорного моря. За повідомленням американського повітряного командування в Європі, два винищувачі Су-27 ВКС РФ провели маневри біля безпілотника: скинули на нього паливо і потім зачепили його гвинт – у результаті військові були змушені втопити апарат у міжнародних водах.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Повітряні сили США назвали акцію росіян «небезпечним та непрофесійним маневром», який погрожував катастрофою і російським літакам теж.

За версією Росії, дрон йшов «надто близько» до Криму, рухався у напрямку «кордону Росії» з вимкненими транспондерами – але впав все одно сам, а винищувачі його нібито тільки супроводжували.

Посол Росії в США Анатолій Антонов, якого викликали для пояснень, сказав: Росія виходить із того, що американці припинять польоти біля її кордонів, бо там вони збирають розвіддані для України.

Підписуйтесь на Телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

А вже після візиту до Держдепу Антонов додав: РФ попереджала США не проникати у простір, який Кремль визначив як зону так званої СВО, як у РФ називають війну в Україні з початком повномасштабного вторгнення. У Пентагоні заявили, що вжили заходів для того, щоб захистити уламки Reaper – експерти вважають, що на БПЛА задіяли вибух для самознищення.

Головні питання випуску:

Чого намагався досягти Кремль цією атакою?

Чому США обмежилися викликом російського посла?

Як інцидент над Чорним морем вплине на наступні рішення союзників з військової допомоги Україні?

XS
SM
MD
LG