Доступність посилання

ТОП новини

Путін хоче Вугледар: чого очікувати ЗСУ?


Генштаб ЗСУ у зведенні за 5 березня повідомив про конфлікт у вищому військовому керівництві Росії – через великі втрати і те, що немає жодних досягнень на фронті в Україні.

Там нагадали, що в лютому Путін дав командувачу Східного військового округу РФ Рустаму Мурадову звання генерал-полковника за нібито успіхи 155-ї бригади морської піхоти біля Вугледару – і зараз голова Міноборони РФ Шойгу вимагає від нього відпрацювати це звання і нарешті взяти місто.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

«Керівництво бригади та військовослужбовці відмовляються знову йти в безглуздий наступ, у який їх відправляє безглузде керівництво – йти на штурм добре укріплених позицій ЗС України без будь-якого забезпечення та підготовки», – зазначили у Генштабі.

Росія штурмує Вугледар уже кілька місяців – і зазнає колосальних втрат. Зокрема, повідомлялося про фактичне знищення 155-ї бригади російських морпіхів, яких гнали вперед відкритою для атак ЗСУ місцевістю.

Шойгу ж, за повідомленнями російських ЗМІ, зачастив на фронт в Україні – зокрема, він нібито особисто заслухав доповідь Мурадова на «передовому пункті управління одного з об'єднань угруповання військ «Схід».

Підписуйтесь на Телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Головні питання випуску:

Чому Шойгу так жене Мурадова на Вугледар?

Чи важливо для Росії захопити одночасно і Вугледар, і Бахмут, з якого, судячи з усього, ЗСУ готуються поступово відступати?

І чому ЗСУ так тримаються за Бахмут?

XS
SM
MD
LG