Зеленський каже, що руйнування Каховської ГЕС «сталося лише через Росію»

«Це сталося лише через Росію та людей, які зараз контролюють цей регіон», – президент Володимир Зеленський

Російські військові за допомогою руйнування Каховської гідроелектростанції «хочуть затягнути контрнаступ України», зазначив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Bild.

«Вони (російські військові – ред.) бояться, що ми почнемо контрнаступ на цьому напрямку, і хочуть ускладнити звільнення наших територій. Вони чудово розуміють, що програють цю битву. Вони затягують звільнення наших територій», – зазначив глава держави.

Він нагадав, що ще рік тому українські чиновники попереджали про мінування Каховської греблі армією РФ, «про це розповідали також іноземним партнерам».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пошкодження Каховської ГЕС: Євросоюз відправляє допомогу Україні

Зеленський додав, що «Україна поки що не може надати докази провини Росії у підриві Каховської ГЕС». За його словами, «докази можна буде отримати лише тоді, коли наша країна почне контролювати територію, де знаходилася станція».

«Це (пошкодження Каховської ГЕС – ред.) сталося лише через Росію та людей, які зараз контролюють цей регіон», – підкреслив президент.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна надала суду Гааги інформацію про руйнування Каховської ГЕС – генпрокурор

На світанку 6 червня стало відомо про часткове руйнування дамби Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві дамби російські окупаційні сили, які захопили і контролюють гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року. Російські окупаційна влада натомість стверджує, що це ЗСУ вночі обстріляли і пошкодили дамбу Каховської ГЕС.

Секретар РНБО Олексій Данілов сьогодні заявив, що Каховську ГЕС зруйнували за особистою вказівкою президента РФ Володимира Путіна.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Можем повторить». Чому у Путіна немає моральних обмежень підірвати греблю водосховища