Посольство США відреагувало на масований ракетний обстріл України та закликало своїх громадян евакуюватися

Уранці 10 жовтня відбувся масований обстріл України армією РФ. Відомо про вибухи в Києві, Харкові, Львові та області, Житомирі, на Київщині

Посольство США відреагувало на масований ракетний обстріл України.

«Масові удари сьогодні вранці в центрі Києва та по всій Україні. Росія посилює шквал атак на мирних українців», – наголосила посол США в Україні Бріджит Брінк.

У зв'язку із ситуацією, що склалася уранці 10 жовтня, посольство також закликало американських громадян, що перебувають на території України, за можливості евакуюватися.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чим Росія атакує Україну

«Удари Росії, що продовжуються по Україні, становлять пряму загрозу цивільному населенню і цивільній інфраструктурі. Посольство закликає громадян США сховатися на місці і залишити Україну, використовуючи приватні варіанти наземного транспорту, коли це буде безпечно», – йдеться у повідомленні дипломатичного відомства.

Уранці 10 жовтня відбувся масований обстріл України армією РФ. Відомо про вибухи в Києві, Харкові, Львові та області, Житомирі, на Київщині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Термінове засідання G7 і посилення ППО. Зеленський повідомив про розмови з Шольцом і Макроном

За даними головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, станом на 11 ранку Росія атакувала Україну 75 ракетам, 41 з них знищили ППО.

За словами президента України Володимира Зеленського, російські війська мають дві мішені – енергообʼєкти по всій країні та люди.

«Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні. Друга мішень – люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди», – наголосив він.

У ДСНС повідомили, що через російські атаки вранці 10 жовтня уже загинули вісім людей, 36 травмовані.