Вакцинацією від COVID-19 цього і на початку наступного року планують охопити 50% населення

Президент Зеленський також зазначив, що Україна отримає 10 мільйонів доз вакцини до літа 2021 року

В Україні мають намір охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше половини населення протягом цього і на початку 2022 року, заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, це передбачає «дорожня карта» вакцинації. «Ми повинні дати можливість вакцинуватися всім, але 50% у вакцинацію не вірить», – сказав Зеленський.

За словами президента, в Україну надійдуть вакцини від COVID-19 від чотирьох компаній: Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах, а перший етап вакцинації розпочнеться вже цього місяця. Про закупівлю російської вакцини не йдеться, додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Щеплення проти COVID-19. Які вакцини отримає Україна?

Зеленський також зазначив, що Україна отримає 10 мільйонів доз вакцини до літа 2021 року.

«Поставлено завдання, що де тільки є вакцини, ми їх беремо», – сказав президент.

Триденний Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» розпочався 8 лютого. На форумі обговорюватимуть плани уряду на 2021 рік щодо подолання пандемії, зокрема, заходи з відновлення економіки, допомоги вразливим верствам населення, адаптації освіти, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У міру того, як зусилля країн Заходу щодо вакцинації уповільнюються, зростає привабливість вакцин з Росії та Китаю

29 січня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що вакцинація від COVID-19 почнеться в Україні «в районі 15 лютого».

Згідно з урядовим календарним планом безкоштовної вакцинації від COVID-19 першими вакцини отримають 367 тисяч медиків, які борються з COVID-19, та військових із зони Операції об’єднаних сил.

За прогнозами видання The Economist, Україна не матиме широкого доступу до вакцини від COVID-19 до 2023 року.