Зеленський обговорив з військовими потреби для посилення українських захисних ліній

Президент України Володимир Зеленський (посередині) у передовому командному пункті оборонців Купʼянська на Харківщині, 30 листопада 2023 року

Президент України Володимир Зеленський повідомив про дві «важливі наради» у Запоріжжі.

За його словами, одна стосувалася оперативної ситуації на Запорізькому напрямку, друга – щодо фортифікації.

«На всіх основних напрямках, де потрібно посилитися, прискоритися з будівництвом споруд. Звичайно, це передусім Авдіївський, Мар’їнський та інші напрямки на Донеччині – максимум уваги. Харківщина – це Куп’янський напрямок, також оборонна лінія Купʼянськ – Лиман. І вся Харківщина, і Сумщина, і Чернігівщина, і Київська, і Рівненська області, Волинь. І також південь – Херсонська область. Обговорили залучення ресурсів, мотивацію, зокрема, і приватного бізнесу в цій роботі, фінансування», – сказав він у своєму відеозверненні.

Зеленський додав, що обговорили також потреби, щодо яких Україна буде працювати з партнерами для посилення українських захисних ліній.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Війна за межами півдня та сходу»: Україна готується до нових наступів РФ. Як не допустити розширення фронту?

30 листопада президент Зеленський повідомив, що перебуває на Харківщині, зокрема, відвідав передовий командний пункт оборонців Купʼянська.

Напередодні він відвідав південні області України – Одещину, Миколаївщину та Херсонщину.

Днями на засіданні Ставки верховного головнокомандувача обговорювалося значне посилення фортифікації.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «За півтора місяця під Авдіївкою вони втратили все, що можуть зробити за рік»: військовий експерт Крамаров про штурми Росії