Доступність посилання

ТОП новини

Збитки банкірів від повені, необов'язковість страховиків, занедбаність археологічних пам'яток (Огляд преси)


Київ – Компанії й громадяни тих областей, що постраждали від повені, винні банкам 45,6 млрд. грн. Щоб оцінити масштаб цієї суми, «Газета 24» порівнює її з активами найбільших банків країни. 45,6 млрд. грн. – це трохи менше всіх кредитів, виданих другим банком України – Райффайзен Банком Аваль, і трохи більше всіх кредитів третього за величиною – Укрсиббанку. Звичайно ж, повінь вплине на збільшення простроченої заборгованості банків. Адже у цих регіонах багато приватних підприємців, які брали кредити. Що буде тепер з їхніми доходами – це дуже велике питання, бідкаються банкіри. Стаття називається «По пояс у воді й по вуха в боргах».

«Верховний суд за Конституцією є найвищим судовим органом у системі судів загальної юрисдикції. Відтак ініціатори судової реформи хочуть позбавити Верховний суд цього статусу. Для чого? А щоб не заважав вирішувати справи «як треба» деяким впливовим особам», – заявляє в «Газеті 24» Голова Верховного суду Василь Онопенко.

Депутат з «НУ-НС» Юрій Бут, якого включив до виборчого списку Юрій Луценко, став відомим завдяки виходу з коаліції. Про причини свого рішення він розповідає сьогодні в «Газеті по-українськи». Демократичну коаліцію парламентарій називає так званою, і наголошує, що там існувало дві думки: одна БЮТу, інша — неправильна. Інтерв’ю називається «Луценко і Жванія все зрадили».

Страхові послуги нині пропонують мало не на кожному кроці. Особливо водіям. Практично всі пропонують клієнтові благо – застрахуйся і живи спокійно. Але, як стверджує газета «Сегодня», процедура отримання коштів пов’язана зі втратою часу і масою труднощів. Більше того, багато страхувальників в угодах лишають собі можливість взагалі ухилитись від своїх зобов’язань. Про те, як захистити свої права, видання розповідає у статті, що так і називається «Як вибити гроші у страховиків».

Музейний фонд України нараховує близько 12 мільйонів пам’яток. Половина з них — археологічні знахідки. Звичайно, не всі ці речі підходять для експонування. Але сотні тисяч цікавих керамічних виробів, кістяних чи навіть золотих предметів приречені на забуття і «повторну смерть». Бо для того, щоб їх експонувати, бракує музейних площ. Результати праці археологів втрачають суспільну вагу, адже наука перетворюється на своєрідну «річ у собі». А Україна загалом втрачає можливості для розвитку культурного туризму. Про це стверджує газета «Україна молода» у статті «Домівка скарбів».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG