Доступність посилання

ТОП новини

Японія допоможе Україні модернізовувати економіку


Прем’єр-міністри України та Японії Юлія Тимошенко і Таро Асо підтвердили наміри двох країн співпрацювати задля модернізації української економіки.

Після зустрічі, що відбулася у середу в Токіо, Тимошенко особливо відзначила лідерські позиції Японії в технологіях енергозбереження, охорони навколишнього середовища, скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

Прем’єр-міністри домовилися про візит до України делегації японських експертів із фінансів і технологій у різних галузях, зокрема, фахівців із новітніх технологій енергозбереження.

Крім того, Таро Асо заявив, що важливою умовою отримання Україною кредиту Міжнародного валютного фонду має бути єднання «всіх внутрішніх сил в Україні».

Тимошенко: Україна розраховує на Японію в модернізації економіки

Україна розраховує, що Японія буде партнером у справі модернізації всіх галузей економіки – від енергетики до сільського господарства, заявила прем’єр Юлія Тимошенко під час робочого ланчу з членами Японської федерації бізнесу «Кейданрен».

Як приклад такої співпраці Тимошенко назвала укладену 18 березня угоду в рамках Кіотського протоколу про продаж квот на шкідливі викиди. «Отримані кошти буде використано виключно на екологічні цілі і на 100 відсотків у співпраці з японськими компаніями», – наголосила вона.

У вступному слові на робочому ланчі Прем’єр-міністр відзначила наявність загального для України та Японії прагнення до демократичних перетворень, а також «наявність спільного сусіда».

Керівник комітету ділової співпраці з Україною Федерації «Кейданрен» Мотоюкі Ока зазначив, що минулого року товарообіг між двома країнами зріс на 78 відсотків.

Під час ланчу прем’єр Тимошенко порушила питання про можливу участь японських компаній у модернізації української газотранспортної системи. Ця частина зустрічі відбулася без участі преси.

Головна мета візиту залучення Японії до модернізації української ГТС

У середу в Токіо Прем’єр-міністр України розпочала свій робочий візит до Японії, де зустрічається з представниками влади та провідних корпорацій.

Головною темою візиту Юлії Тимошенко має стати можливість залучення Японії до модернізації української газотранспортної системи. Київ розглядає японські компанії як ключових інвесторів цього проекту.

За словами самої Тимошенко, залучення японських інвесторів буде проводитись у рамках підписаної угоди між Україною та ЄС щодо української ГТС.

Крім того, раніше Юлія Тимошенко заявляла, що уряд надіслав листи з проханням кредитувати Україну до низки країн, серед яких і Японія.

Крім голови уряду, у складі української делегації в Японії перебувають віце-прем’єр Григорій Немиря, міністр економіки Богдан Данилишин, координатор міжурядової українсько-японської співпраці Віталій Гайдук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG