Доступність посилання

ТОП новини

Причину вибуху під Донецьком наразі назвати важко – МНС


На місці вибуху
На місці вибуху
Причину вибуху, який стався в неділю на піротехнічних складах поблизу окружної дороги між Ясинуватою і Донецьком, наразі важко, заявили цього ж дня в Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій.

«Поки важко назвати навіть попередню причину, тут розглядаються абсолютно всі версії», – зазначила керівник Центру пропаганди Головного управління МНС України в Донецькій області Інна Сєдова.

За її словами, на місці надзвичайної пригоди «локальні вогнища загашені, тут чекають, поки вся піротехніка вибухне, вийде з ладу», тоді бійці МНС зможуть зайти на територію складів і все з'ясувати безпосередньо на місці.

За повідомленням ЗМІ, територію піротехнічних складів охороняв лише один сторож, приміщення якого розташоване на відносно безпечній відстані від вибуху. Він зазнав лише невеликої подряпини на нозі і самостійно залишив місце надзвичайної пригоди. Інших осіб на території складів не мало б бути.

Найближчі житлові будинки на відстані 1,5-2 кілометри від місця вибуху. За твердженням представників МНС, загрози життю населення немає.

Перший могутній вибух стався близько 14:50. За словами очевидців, він був настільки потужним, що в довколишніх будинках повилітали шибки. У небо здійнялася величезна біло-чорна хмара, яку вітром понесло у бік центру Донецька.

У Ахметова відхрестилися від піротехніки, яка вибухнула

Склади піротехніки, що вибухнули під Донецьком, не мають стосунку до тієї піротехніки, яка призначена для церемонії відкриття стадіону «Донбас Арена» на 29 серпня.

Про це агентству УНІАН заявила керівник проекту церемонії відкриття нового стадіону «Донбас Арена» Євгенія Левчицька.

За її словами, «абсолютно ніякого стосунку ці склади піротехніки до «Донбас Арени», ні до нас, ні до наших підрядників не мають». Левчицька пояснила, що «піротехніка, призначена для відкриття стадіону, ще в дорозі, її ще немає в Україні».

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що на складах зберігалося понад 80 тонн піротехнічних виробів і вони належать ТОВ «Едельвейс», а піротехніка призначалася для феєрверка на честь урочистого відкриття «Донбас Арени» – нового стадіону «Шахтаря», власником котрого вважають Рината Ахметова. Йому належить контрольний пакет акцій футбольного клубу «Шахтар».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG