Доступність посилання

ТОП новини

Працездатність Верховної Ради зменшується, а утримання депутатів збільшується (огляд преси)


Київ – Із кожним роком працездатність українського парламенту стає все нижчою, а витрати на його утримання все вищими, стверджує тижневик «Ділова столиця». Видання пише, що результати роботи сьомої сесії Верховної Ради виявилися більш ніж скромними. За п'ять місяців народні обранці спромоглися затвердити лише близько 400 документів, із яких закони складають лише чверть. Це вдвічі менше, ніж було ухвалено протягом попередньої шостої сесії. Зате витрати на забезпечення законодавчого органу цього року у порівнянні з минулим збільшаться на 12%. Найбільшим «провалом» у роботі ВР журналісти називають відміну пакету антикорупційних законів, які мали вступити в дію з 1 січня. Заголовок статті «Не прогодувати».

В Україні може бути свій «Вікілікс», – про це заявив брат екс-міністра внутрішніх справ Сергій Луценко. Багато представників нинішньої влади згадають про кров на власних руках, – зазначив він. «Газета по-українськи» поцікавилася у кількох експертів: яким може бути український «Вікілікс»? Які наслідки він матиме для влади, суспільства, опозиції? Більшість з опитуваних переконані, в Україні навряд чи хто зверне серйозну увагу на нові оприлюднені факти злочинів можновладців. Українці звикли до політичних скандалів і не реагують на них. Можна чекати явного невдоволення тільки від реальної ситуації, коли народ зубожіє до кінця, – зазначають експерти.

Сьогодні розрив між найменшою і найбільшою пенсією в Україні доходить до сотні разів, при цьому дві третини пенсіонерів отримують пенсію менш як 1000 гривень. Спостерігаються й значні відмінності між пенсіями чоловіків та жінок: нині середній розмір пенсії за віком у жінок майже на 500 гривень менший. Про особливості української пенсійної системи і майбутні зміни у ній розповідає газета «Голос України» у статті «Солідарна система себе вичерпала».

Продовольча організація ООН б’є на сполох і передбачає світову кризу через те, що ціни на сільгосппродукцію на Землі в грудні 2010 року досягли рекордних позначок. Україна, найбільший у світі володар родючого чорнозему, в найкоротші терміни має підготувати цим викликам гідну відповідь, адже, як переконує газета «День», держава може зменшити дефіцит продовольства в світі й добре на цьому заробити. Конкретніше видання розповідає у матеріалі «Земля виходить із тіні?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG