Доступність посилання

ТОП новини

Росія лякає Україну санкціями, бо не впевнена у своїй позиції (огляд преси)


Київ – Росія навмисне лякає Україну санкціями, бо не впевнена у своїй позиції, зауважує експерт «Газети по-українськи». Він наголошує, що у попередні роки Україна не вибирала законтрактованих обсягів, але санкцій до неї не застосовували, бо сторони домовлялися. А зараз Росія дуже розраховує, що здійметься великий шум довкола штрафів. І Україна змушена буде їх сплатити. Водночас, на думку експерта, уряд сам собі створив проблеми. Бо обрав шлях мінімальних затрат: умовити росіян зменшити ціну на газ. У цьому виявився непрофесіоналізм владної команди, зазначає газета.

Понад 2,2 млрд. грн. неефективно витратили на реформування внутрішніх
військ в останні два роки, підрахували у Рахунковій палаті. Однак, на думку аудиторів, мобільного й оптимального за чисельністю військового
формування так не створили. Загалом же, як пише «Газета по-українськи», внутрішні війська у теперішньому вигляді є пережитком радянського тоталітарного минулого. Вони дісталися Україні у спадок від військ НКВС, які використовували їх для придушення внутрішнього спротиву режиму. Нині на репресивну машину, до якої, окрім підрозділів МВС, можна зарахувати Прикордонну службу, прокуратуру, Службу безпеки, щороку збільшується фінансування. Скажімо, на 2012 рік у бюджет на них записали понад мільярд грн. витрат. Кого з силовиків найбільше шанує чинна влада йдеться в статті «Беркутівцям» підняли зарплату майже утричі».

Зовнішні інвестори відвернулися від України, а внутрішній ресурс доступний лише обраним, стверджує «Інвестгазета». У статті «Позичити або відкласти» видання розповідає про потенційні джерела отримання коштів урядом, бізнесом і населенням. Найскладніше, на думку газетярів, доведеться главі Мінфіну Федору Ярошенку. Його відомству необхідно буде залучити в бюджет майже 99 млрд. грн., з них на внутрішньому ринку 61 млрд. грн..

Економічні сподівання від Євро-2012 можуть не справдитись, посилаючись на дослідження аналітиків пишуть «Ізвєстія» в Україні». Збитки можуть сягнути 6-8 млрд. доларів. «Ці гроші навряд чи повернуться в економіку країни найближчим часом», – зазначають аналітики. До того ж, як засвідчує досвід інших країн, що мають слабку інфраструктуру, – проведення спортивного заходу подібного масштабу гальмує ріст ВВП.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG