Доступність посилання

ТОП новини

Ліга арабських держав вимагає від ООН дії на захист цивільних у Сирії


Генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль ель-Арабі повідомив у суботу, що надіслав листа до Ради безпеки ООН із закликом «ужити всіх необхідних заходів, щоб захистити народ Сирії».

Він виступив у столиці Катару Досі на зустрічі, присвяченій наслідкам масового вбивства цивільних у регіоні Хула в Сирії понад тиждень тому.

Лідер найбільшого сирійського опозиційного об’єднання в вигнанні, Сирійської національної ради, Бурган Галіун заявив цьому ж зібранню, що був би радий воєнному втручанню арабських держав у Сирії, яке поклало б край нападам силових структур нинішньої сирійської влади на її супротивників і на цивільне населення.

А спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав у Сирії Кофі Аннан у своєму виступі на зустрічі наголосив, що в Сирії наростає «привид повномасштабної війни».

Становище в Сирії і навколо неї різко загострилося протягом останнього тижня після так званої «різанини в Хулі», що сталася минулої п’ятниці в регіоні Хула в сирійській провінції Хомс, який охоплює кілька містечок і сіл. Серед 108 загиблих було 49 дітей і 34 жінки. ООН констатувала, що частина загинула від важкої зброї, яку має тільки сирійська урядова армія, а більшість була просто страчена. Очевидці заявляють, що людей розстрілювали і різали проурядові ополчення «шабіха». Дамаск відкидає свою причетність і звинувачує в різанині неуточнені «збройні угруповання», які виступають проти сирійської влади. Рада безпеки і Рада з прав людини ООН уже засудили за цю трагедію владу Сирії.
XS
SM
MD
LG