Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики вітають можливість скасування закону про особливий порядок для частин Донбасу


Так званий «перший заступник голови уряду» угруповання «ДНР» Андрій Пургін
Так званий «перший заступник голови уряду» угруповання «ДНР» Андрій Пургін

Бойовики угруповання «ДНР», яке в Україні визнали терористичним, вітають можливість скасування закон про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це заявив «перший заступник голови уряду ДНР» Андрій Пургін.

«Це перший чесний вчинок київської влади щодо Донбасу. Цей закон не містив нічого конкретного і навмисне не був введений в дію», – зазначив Пургін, слова якого цитують російські ЗМІ.

Вчора президент Петро Порошенко заявив, що винесе на розгляд засідання Ради національної безпеки і оборони скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини. Засідання РНБО розпочнеться сьогодні о 17.00. Крім того, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про скасування відповідного закону.

Порошенко зазначив, що Київ продемонстрував мешканцям Донецької і Луганської областей і зовнішньому світові щире прагнення до політичного врегулювання, однак таку можливість бойовики відкинули.

Президент зазначив, що проведення псевдовиборів 2 листопада на Донбасі «торпедувало закон і різко загострило ситуацію на Донбасі».

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» заявили, що «відкриті до продовження діалогу» з українським керівництвом. Олександр Захарченко, який називає себе «главою ДНР», заявив про готовність обговорювати мирне врегулювання ситуації на Донбасі особисто з Петром Порошенком.

XS
SM
MD
LG