Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Добкін виходить з «Опозиційного блоку», бо не задоволений судовою реформою


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Пенсійна і судова реформи

Верховна Рада України ухвалила закон про пенсійну реформу. Вона, зокрема, передбачає підвищення пенсій 9 мільйонам пенсіонерів на суму від 200 до 1000 гривень із жовтня 2017 року.

Та крім пенсійної, депутати проголосували і за закон, що уможливлює судову реформу. Щоправда із вигуками «ганьба» і «кнопкодавство». Як заявив голова парламенту Андрій Парубій, такого масштабного законопроекту ще не було в історії українського парламенту. Робота над ним у сесійній залі тривала понад місяць.

Голоси для ухвалення коаліції додали в «Опозиційному блоці», групі «Відродження» та «Воля народу». Та з «Опозиційним блоком» через голоси за судову реформу відбулася непередбачувана ситуація: всередині фракції тепер має з’явитися «опозиційна платформа». Крім того, про вихід з цієї політичної сили через судову реформу заявив Михайло Добкін. Інші фракції обурені ухваленим законопроектом і висловлюють побоювання щодо можливого закриття багатьох справ часів Майдану. То чи справді «пробачить» судова реформа злочини часів Майдану, дізнавалась наша парламентська кореспондентка.

Депутати ухвалили судову реформу із вигуками «кнопкодавство» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

Далі три новини про те, що:

Припинились вибухи боєприпасів на військовому складі біля Калинівки

Згоріла техніка і меблі у відділенні «Сбербанку» у Львові

Конфіскують футбольний клуб «Металіст», який належить олігарху Сергію Курченку.

Шість літаків від Росії Сербії

І до тем з-за кордону. Після кількамісячних переговорів й підготувань, на белградське військове летовище приземлився російський Ан-124 на борту якого були два розмонтовані літаки-винищувачі четвертого покоління Міг-29. До 6 жовтня таким чином мають перевезти ще чотири літаки. За офіційними заявами двох країн, йдеться про подарунок Росії Військово-повітряним силам Сербії. Чи не є цей подарунок – «троянським конем», читайте у матеріалі.

  • У Росії суд засудив опозиційного діяча і борця з корупцією Олексія Навального до 20 діб адміністративного арешту. Опозиціонер у відповідь назвав цей вирок «подарунком на ювілей» президентові Росії Володимирові Путіну і закликав своїх прихильників прийти на мітинг, що планувався як зустріч із Навальним, у Санкт-Петербурзі 7 жовтня, в день народження Путіна.

  • У домі нападника, що влаштував стрілянину в Лас-Вегасі у штаті Невада у США, внаслідок якої, за оновленими даними, загинули не менш ніж 59 людей, знайшли цілий арсенал зброї
  • А в Іспанії торгові союзи та групи, які підтримують незалежність Каталонії, провели масовий страйк через два дні після того, як іспанська влада спробувала зупинити проведення референдуму щодо незалежності регіону
Каталонія: масовий страйк у відповідь на дії іспанської влади (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Книги емігрантів повертаються в Україну

Книги політичної української еміграції, зокрема й ті, які вони з собою забрали з батьківщини, повертаються в Україну. Їхні діти та онуки передають зі США приватні бібліотеки своїх батьків, дідусів чи бабусь. Відтак і народився проект у США та Україні «Порятунок друкованої (книжкової) культурної спадщини». До кого потраплять книжки, серед яких є й раритетні, які цікавинки надійшли до українських читачів? Переходьте за посиланням і дізнаєтесь.

І наостанок традиційно привід для гордості

Українська вчена Марина В’язовська зі Швейцарського федерального технологічного інституту отримає премію 10 тисяч доларів від індійського університету.

Працюйте в задоволення і винагорода не забариться!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG