Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: сестра Сенцова отримала присуджену йому премію Сахарова


Банер на підтримку Олега Сенцова на будівлі Європейського парламенту
Банер на підтримку Олега Сенцова на будівлі Європейського парламенту

Премія Сахарова для Сенцова

У Європарламенті відбулась церемонія вручення премії Сахарова 2018 року, присуджена Олегу Сенцову. Звернення ув’язненого в Росії українського режисера до Європарламенту під час церемонії зачитала Наталія Каплан, сестра Сенцова. «Андрій Сахаров, безумовно, людина на яку варто рівнятися і стояти десь поруч з ним – це надто велика для мене честь. Він дуже високо підняв планку освіченості й таланту, інтелігентності й вихованості, гідності й гуманізму. Але я маю надію, що ще зможу й встигну зробити щось для того, аби відчути, що я заслужив цю нагороду», – написав Олег Сенцов.

Під час вручення премії в центрі зали пленарних засідань Європарламенту було порожнє крісло, символізуючи відсутність лауреата. Також у залі велика кількість євродепутатів тримали написи #FreeSentsov.

Премію Сахарова, присуджену Сенцову, вручили його сестрі і адвокату – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Декілька заголовків далі.

Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Володимир Литвин і ще 44 народних депутати попросили Конституційний суд визнати незаконною постанову Верховної Ради на підтримку звернення президента Петра Порошенка про надання автокефалії Українській православній церкві.

Українські консули в столиці Росії, Москві, відвідали всіх полонених там моряків, захоплених російськими силовиками в листопаді поблизу Керченської протоки

Кабінет міністрів України створив комісію, яка буде готувати консолідовані претензії до Росії через її військову агресію.

Палата представників Конгресу США ухвалила 3 резолюції щодо України. В першій – Голодомор 1932–33 років в Україні визнано геноцидом українського народу. Друга резолюція спрямована проти завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». А третя резолюція засуджує військову агресію, вчинену Росією проти Української держави в Керченській протоці

Поспіх суддів і новий фігурант у справі Павла Гриба

Суд у Ростові-на-Дону відклав заплановане на 12 грудня засідання у справі 20-річного громадянина України Павла Гриба через різке погіршення його здоров’я – молодому чоловікові довелося викликати швидку. Гриба звинувачують за статтею про тероризм на основі листування у соцмережах із дівчиною з Сочі Тетяною Єршовою, яку, за версією слідства, він нібито переконував закласти у школі вибухівку. Провину Гриб не визнає. Тим часом, у цій історії з’являється ще один фігурант, якого Росія нещодавно взялася розшукувати через Інтерпол. Адвокат українця Марина Дубровіна розповіла Радіо Свобода, що саме зараз відбувається.

Чи судитимуть головного догхантера України?

У Шевченківському районному суді Києва 17 грудня відбудеться вже п’ята спроба провести підготовче судове засідання у гучній справі головного догхантера України, 44-річного адвоката Олексія Святогора. Вбивці бездомних собак зараз інкримінують не знущання над тваринами, як це було в минулі роки, коли проти нього відкрили кілька кримінальних справ за те, що він відстрілював і труїв собак, а пропаганду насильства та жорстокості. Але навіть м'якіша стаття КК передбачає максимальне покарання до п’яти років позбавлення волі. Зоозахисники вже давно безуспішно намагаються притягти до відповідальності догхантерів. Про свої «подвиги» він регулярно розповідає у соціальних мережах і в телешоу, заявляючи, що позбавив життя понад тисячу бродячих собак заради безпеки киян.

Суперсучасний реабілітаційний центр

Двійник американського реабілітаційного центру Next Step, що діє у Каліфорнії, відкриють в Ірпені під Києвом. Центр створюють на пожертви української діаспори в США, тут лікуватимуть поранених вояків зі спінальними травмами. У ньому усе буде пристосовано для людей на візках. Навіть бігова доріжка має підвісну систему страховки. Пацієнта фіксуватимусть ременями, як у парашута, прикріпленими до рейки на стелі. Якщо оступився, система зловить, не дасть впасти. «Думаю, тут в Ірпені буде навіть крутіше, ніж у Лос-Анджелесі», – каже ветеран АТО Дмитро Котов, який пройшов курс реабілітації у США.

Робіть добро й допомагайте тим, хто цього потребує!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG